НОВИНИ

УЗ переоголосило тендер на експедирування контейнерів через рішення АМКУ

07.06.2020 11:08
9be932e46a25d625f4eb8954accbe801439e6e2d

2 червня філія “ЦТС “Ліски” наново оголосила тендер щодо експедирування контейнерів. Попередні торги у філії скасували через неможливість усунення порушень, на які вказав Антимонопольний комітет. Про це відомо з порталу публічних закупівель ProZorro, пише  agronews.ua.

Це вже третій тендер на експедирування, оголошений філією “ЦТС” Ліски”. Перший (оголошений 24 березня) не відбувся, бо на нього подався лише один учасник — ТОВ “Балк контейнер сервіс”. На другий (оголошений 24 квітня) зайшло одразу троє, крім вищезгаданого “Балк контейнер сервіс” – ТОВ “Старт шайн шипінг” та ТОВ “Грейнком шиппінг”.

Навіть відбулись торги, на яких перемогла пропозиція “Стар шайн шипінг” (1,9 млн грн).

Проте 2-го червня організатор скасував тендер й оголосив новий. Річ у тім, що на етапі подачі документів “Стар шайн шипінг” оскаржило тендерні умови в АМКУ. Причиною скарги стала вимога замовника, за якою майбутній учасник повинен мати приміщення в Одеському порту. Це, на думку “Стар шайн шипінг”, звужує потенційне коло учасників, адже лише кілька експедиторських компаній мають там приміщення.

Згідно з текстом скарги, здебільшого приміщення на території порту в комунальній власності, а отже отримати їх в оренду треба лише за бюрократичною процедурою і ймовірним учасникам не вистачить часу на це.

Окремо компанія звернула увагу, що експедитор може виконати умови й без приміщення в порту. Таким чином, на думку підприємства, тендер прописаний під одного учасника.

В результаті, АМКУ зобов’язав філію внести зміни до тендерної документації. Філія погодилась, але тут же скасувала тендер взагалі. Нібито торги перейшли на стадію аукціону, а на цьому етапі замовник вже технічно не може змінити тендерну документацію, тому необхідно скасувати торги й оголосити наново.

Проте в “Стар шайн шипінг” вважають, що замовник навмисно не вніс зміни до документації, аби мати підстави скасувати торги. Такі дії, на думку учасника, філія нібито робить в інтересах ТОВ “Балк контейнер сервіс”.

“Нагадаємо, що «особливі відносини» Української залізниці з одним з учасників тендеру ТОВ «БАЛК КОНТЕЙНЕР СЕРВІС» на ринку обговорюються давно. Так, це питання було предметом журналістських розслідувань проекту «Наші гроші» й піднімалось в інтерв’ю Міністра інфраструктури України Владислава Криклій, який висловився про ситуацію, що склалася вкрай негативно.”- йдеться на офіційній сторінці “Стар шайн шипінг” у Facebook.

Тепер, згідно з умовами нового тендеру, учасники можуть до 17 червня подавати документи. Новий аукціон запланований на 18 червня. Орієнтовна вартість незмінна – 2,1 млн грн. Зауважимо, що в новій ТД відсутня вимога мати приміщення на території Одеського порту.

Також зауважимо, що учасники тендеру від 24 квітня також можуть оскарити рішення замовника про скасування цих торгів – термін до 13 червня.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: