ВАЖЛИВО

Уряд спростив процедуру сертифікації насіння для сільгоспвиробників

02.12.2020 16:02
128979625_2186471664809888_3074664431925041620_n

Рішенням Уряду прийнято постанову “Про внесення змін до Порядку проведення сертифікації, видачі та скасування сертифікатів на насіння та/або садивний матеріал”, яка приводить процедуру сертифікації насіння до міжнародних вимог. Про це повідомив на своїй Facebook сторінці заступник міністра економіки та сільського господарства, Тарас Висоцький, пише agronews.ua.

“Дана постанова є логічним завершенням дискусії, яку ми вели півроку в робочій групі, щодо продовження терміну дії сертифікату на насінництво. Практика показує, що сертифікати можуть використовуватись довше, і не має змісту додатково витрачати кошти на пересертифікацію”, – зазначив Висоцький.

Він додав, що постанова покращує систему контролю за якістю насіння, зокрема проведення ґрунтового контролю, щоб споживач був впевнений у якості насіння.

“Прийняття цієї постави є гарним прикладом спільної роботи у робочих групах, напрацювання компромісних, але важливих позицій. Вони допомагатимуть бізнесу працювати ефективніше, а державі гарантувати якість та контроль. Споживач, в свою чергу, буде впевнений у якості насіння, яке він купує. Що є дуже важливим, адже в сільському господарстві один рік – один сезон. Якщо буде неякісне насіння – втрачається врожай і цілий рік, що може бути фінансово критичним для аграріїв”, – прокоментував Висоцький.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: