ГОЛОВНЕ

Укрзалізниця відмовилася підписувати меморандум з учасниками зернового ринку

03.04.2019 13:25

На думку представників перевізника, кожен пункт меморандуму ставить компанії нову умову. «Українська зернова асоціація» (УЗА) провела перше засідання, на якому обговорювався проект меморандуму про взаєморозуміння між учасниками зернового ринку і АТ «Укрзалізниця» в 2019/20 МР. Про це повідомляє АПК-Інформ.

Вже на початку обговорення заступник начальника департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Анатолій Бондар повідомив, що проект компанією був отриманий напередодні зустрічі і його не встигли опрацювати. Однак, він додав, що юристи УЗ чітко сформулювали свою позицію щодо документа.

«Підписання меморандуму не відповідає інтересам АТ «Укрзалізниця» і вимагає повної його переробки», — вважають на підприємстві.

Як пояснив Бондар, кожен пункт, кожна стаття документа ставить якісь умови «Укрзалізниці».

«Зробити те, зробити інше, тарифи не піднімати, малодіяльні станції не закривати… Тут прописані майже всі ті питання, над якими ми зараз і працюємо. Крім того, в ст. 6 йдеться про те, що «меморандум не передбачає ніяких фінансових зобов’язань між сторонами за співпрацю, обумовлене справжнім меморандумом», тоді як в ст. 1 і ст. 3 чітко йдеться про фінансову відповідальність для УЗ», — сказав він і додав, що учасники робочої групи зараз не узгодять запропонований текст, «його потрібно повністю міняти, виключати звідти питання тарифів, малодіяльних станцій та ін.».

Однак президент УЗА Микола Горбачьов попросив представників «Укрзалізниці» залишитися на засіданні і продовжити обговорення.

«Нам би хотілося розуміння від «Укрзалізниці», як ви це бачите (вирішення проблеми з перевезенням зернових по залізниці. — ред.), для того щоб це були партнерські відносини. Основна мета меморандуму така. Адже меморандум — це не ультиматум, це виключно меморандум», — сказав Горбачьов.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: