НОВИНИ

Укрзалізниця презентувала свої досягнення та плани на 2020 рік

03.05.2020 10:02
Kyiv-Boryspil-Express

29 квітня т.в.о. голови правління Укрзалізниці Іван Юрик провів конференц-дзвінок із провідними інвесторами та аналітиками міжнародного ринку капіталу. Під час розмови він презентував результати діяльності Перевізника за 2019 рік і розповів про основні завдання та пріоритети розвитку Перевізника у 2020 році.

За повідомленням пресслужби залізничників, у розмові взяли участь 40 інвесторів.

Серед ключових досягнень минулого року Іван Юрик зазначив:

-збільшення чистого прибутку до 3 млрд грн;

-успішне розміщення єврооблігацій на суму $500 млн (з подальшим довипуском на $100 млн для реалізації інфраструктурних проєктів);

-підвищення кредитного рейтингу АТ «Укрзалізниця» до рівня суверену: «В» та «В-» за версією міжнародних рейтингових агентств Fitch Ratings та Standard & Poor’s.

Також, за інформацією очільника Укрзалізниці, за минулий рік компанія погасила 60% основної суми (300 млн дол. США) за єврооблігаціями, випущеними у 2013 році. Іван Юрик також розповів учасникам про запроваджені минулого року заходи зі збільшення рівня дохідності та підвищення прозорості бізнесу, зокрема, розподіл вагонів, оренду майна та продаж брухту через систему Prozorro.Продажі. Зауважив очільник і про отримання міждержавної ліцензії та початок власного виробництва зерновозів.

Щодо очікувань від 2020 року, то за словами Івана Юрика, головним викликом для Укрзалізниці, як і для більшості вітчизняних та іноземних компаній, є подолання наслідків пандемії Covid-19. Очільник компанії зазначив, що вплив обмежувальних заходів, запроваджених державою для недопущення розповсюдження коронавірусу в Україні, зокрема карантину, наразі оцінюється за різними сценаріями, проте компанія має плани реагування на усі можливі варіанти розвитку подій.

«Укрзалізниця працює над оптимізацією операційних витрат та капітальних інвестицій. Запроваджено жорсткий контроль видатків. Правління Товариства вже погодило низку превентивних заходів на випадок загострення епідемічної ситуації, що мають допомогти зберегти ліквідність та робочі місця. Ми віримо, що завдяки злагодженим і рішучим діям та підтримці уряду, компанія вийде з кризового періоду сильнішою й ефективнішою», – зазначив Іван Юрик.

Нагадаємо, Іван Юрик дав оцінку стану Укрзалізниці.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: