ВАЖЛИВО

Іван Юрик дав оцінку стану Укрзалізниці

18.04.2020 15:06
Іван Юрик

Тимчасово виконувач обов’язків голови правління АТ “Укрзалізниця” Іван Юрик дав оцінку стану Укрзалізниці. В інтерв’ю ресурсу Ліга.Бізнес Юрик назвав стан компанії “напруженим”, проте запевнив у тому, що він перебуває під контролем, пише agronews.ua.

Також розповів, що є три сценарії розвитку компанії – оптимістичний, реалістичний і песимістичний.

“Сценарії залежать від тривалості кризи, глибини падіння вантажного потоку і доходу. До кожного сценарію ми застосовуємо наші компенсаційні заходи на стороні витратної і інвестиційної частин. Очевидно, чим більшою буде глибина падіння, тим жорсткішими мають бути компенсаційні заходи у витратній частині”, – відзначив Юрик.

Також у інтерв’ю Юрик повідомив, що в компанії плануються кадрові оновлення.

“Я налаштований на якісне оновлення компанії. Щоб забезпечити результат, нам буде потрібно амбітна команда. За підтримки Наглядової ради та акціонера я буду пропонувати нові кадрові рішення”, – розповів Юрик.

За його словами, Укрзалізниця повинна посилюватися за трьома напрямами: пасажирські перевезення, вантажоперевезення і підвищення прозорості та транспарентності компанії.

“Для нас важливо розвивати пасажирський напрям. Оскільки наш основний клієнт тут — жителі України, ми повинні, навіть незважаючи на збитковість цього напрямку, показувати якість для пасажирів. Ну й очевидно, вантажний напрям — це 80% наших доходів. Тут потрібні кардинальні рішення щодо вагонного парку, який зараз використовується неактивно, порівнюючи з приватним парком. Третій напрям — підвищення прозорості та транспарентності компанії”, – повідомив Юрик.

Так само Юрик зазначив, що для фінансової стабільності компанії потрібно буде переглянути тарифну структуру.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: