ВАЖЛИВО

Українські птахофабрики зупинять свою роботу

04.01.2022 13:01
193leb007b

Українські птахофабрики вказують на загрозу згортання виробництва м’яса птиці через зростання ціни на природний газ та чекають допомоги в  уряду. Виробники курятини направили відповідний  лист до міністра аграрної політики Романа Лещенка, який підписало вісім українських підприємств, пише agronews.ua.

У листі зазначено, що через високі ціни на газ існує загроза закриття підприємств, що виробляють курятину.

«У виробничому процесі при вирощування курчат-бройлерів і виробництва м’яса птиці та продуктів його переробки ми здійснюємо споживання природного газу. Це основний енергоносій, від якого напряму залежать виробничі процеси у птахівничій галузі. Ще в першому кварталі 2020 року частка енергоносіїв у собівартості кілограму продукції птахівництва становила 1,6 грн, у першому кварталі зросла до 2,11 грн, у листопаді становила вже близько 4 грн, а у грудні злетіла до 6,4 грн», – йдеться у листі.

Виробники наголошують, що таке зростання вартості газу змусить їх піднімати ціни на продукцію на внутрішньому ринку. Це може призвести до заміщення української курятини імпортною, що безперечно завдасть шкоди галузі.

Читайте також: В Україні з’явиться нова аграрна виставка AGRO KHARKIV.



Перегляди: 38
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: