НОВИНИ

Україна запропонувала механізм зменшення черг на кордоні

09.09.2022 10:18
car

Мінінфраструктури разом із Мінагрополітики напрацювали спільні пропозиції до польських колег щодо підвищення ефективності роботи автомобільних пунктів пропуску на кордоні України та Польщі. У фокусі — суттєве збільшення транспортного потенціалу пунктів пропуску та значне зменшення часу проходження контролю на кордоні. Про це розповів міністр інфраструктури України Олександр Кубраков на брифінгу щодо розв’язання проблеми черг на автомобільних пунктах пропуску на західних кордонах, повідомляє Мінінфраструктури, пише agronews.ua.

«Незважаючи на запуск «зернових коридорів» з портів Великої Одеси, критично важливим залишається розвиток альтернативних логістичних маршрутів. У межах проєкту «Відкритий кордон», започаткованого Президентами України та Польщі, ми уже збільшили пропускну спроможність на двох автомобільних пунктах пропуску — «Краківець–Корчова» та «Ягодин–Дорогуськ». Проте все ще залишається гострою проблема черг на кордоні, які подекуди сягають 60 км», — зазначає Олександр Кубраков.

За його словами, пришвидшити перетин кордону може цілодобовий фітосанітарний та ветеринарний контроль з польського боку.

Повідомляється, що вже розпочались консультації щодо розв’язання усіх нагальних проблем, і є сподівання, що рішення будуть прийняті найближчим часом.

Зокрема, пропозиції до польської сторони передбачають: 

  • попереднє сортування вантажних транспортних засобів залежно від виду вантажів задля кращої організації та підвищення продуктивності роботи польських контролюючих органів;
  • оперативний обмін інформацією щодо кількості оформлених транспортних засобів та наявних можливостей їх оформлення залежно від виду вантажів;
  • пломбування українською стороною вантажівок, що перевозять ріпак для переробки на біодизель, для скасування їх контролю на кордоні;
  • виділення додаткових контрольно-пропускних пунктів для пропуску порожніх вантажівок. Зокрема, польській стороні запропоновано  спільно здійснити всі необхідні заходи і організувати виїзд порожніх автомобілів у пунктах пропуску «Грушів–Будомєж» та «Угринів–Долгобичув».


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: