НОВИНИ

Україна готує план виключення рф з зернової угоди

04.06.2023 15:26
original

Україна буде готова продовжувати експорт зерна через Чорне море в рамках «плану Б» без підтримки рф, якщо москва розірве поточну угоду з експорту зерна і вона розвалиться. Про це пише Reuters, пише agronews.ua.

Міністр сільського господарства України Микола Сольський заявив Reuters, що рф вже заблокувала використання головного чорноморського порту України Південний, незважаючи на угоду, і дозволяє лише одному судну на день доставляти українське продовольство.

Російська сторона заявила, що пропустить більше суден, якщо всі сторони зернової угоди погодяться розблокувати транзит російського аміаку по трубопроводу через територію України до Південного на експорт.

Останні дії, які там відбуваються, це більше говорить про те, що насправді лише юридично виглядає так, ніби цей коридор працює, а насправді там нічого особливого не відбувається. Ми будемо готові до плану Б, який залежить від нас, залежить від ООН. Я не думаю, що ми будемо стояти осторонь, якщо так продовжуватиметься. План Б виключає четверту сторону – Росію з цих відносин», – сказав Микола Сольський.

Він запропонував, щоб уряд України міг запропонувати страхові гарантії компаніям, щоб вони продовжували постачання без участі рф в новій угоді.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: