НОВИНИ

Українці відмовляються від гречки: яка крупа у пріоритеті

09.03.2019 10:14

Українці почали віддавати перевагу китайському «хлібу». Обсяги виробництва риса стали більшими, аніж усіх круп разом узятих, пише vechirniykiev.com.ua.

За даними Держстату, на рисову крупу припадає 52% від усього споживання круп на вітчизняному ринку. На другому місці знаходиться гречка, яка займає лише 21% від усього обсягу круп. На третьому — манка (7%) і вівсянка (6%).

Незважаючи на ріст популярності рису, його обсяги зменшуються. Торік виробництво рису склало 69,2 тис. тонн. Це на 1 тонну менше, аніж позаторік (у 2017 році було вироблено 70,2 тис. тонн).

Читайте також: Крупи, які українці скуповують найактивніше

Скорочення виробництва викликано негативною динамікою валового збору, низькою врожайністю, а також незначною кількістю полів, придатних для вирощування рису. В умовах таких тенденцій спостерігається залежність від імпортного рису. Для розширення вітчизняного ринку необхідно будувати стратегію розвитку рисового виробництва.

Враховуючи нинішні розподіли посівних площ під енергетичні культури і хімічний знос земельних ресурсів, виробництво та експорт рису залишатиметься на рівні минулих років.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: