НОВИНИ

Український бджоляр розробив програму визначення закліщеності вуликів за допомогою штучного інтелекту

16.06.2020 19:02
1558333762

Власник сімейної пасіки «Бджоляна» Дмитро Музика розробляє програмне забезпечення і адаптацію програмного комплексу для бджільництва: щоб пасічники вели в електронному вигляді всі записи і журнали. Про це повідомляє AgroPortal, пише agronews.ua.

На виробництві меду в «Бджоляна» він не зупинився, а почав використовувати в бджільництві першу свою професію. Паралельно Дмитро володіє невеликою компанією, яка займається розробкою програмного забезпечення, а саме систему, яка допоможе бджолярам визначати відсоток заклещенности бджолосім’ї.

«Визначення програмою кількості кліща відбувається за допомогою штучного інтелекту. Це можна буде зробити за допомогою смартфона на основі фото з застосуванням певного пристрою. Програма в лічені секунди вважатиме кількість кліщів. За цими показниками можна буде визначати, чи потрібно обробляти бджіл », – розповідає Дмитро Музика.

Друга його напрацювання – адаптація програмного комплексу для бджільництва: щоб пасічники вели в електронному вигляді всі записи і журнали. Така діджіталізація допоможе бджолярам легше підлаштуватися під вимоги українського законодавства в сфері безпеки і якості харчових продуктів.

Нагадаємо, в Україні розпочався збір малини.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: