АГРОФОТО

Українські яблука стають затребувані на ринках Азії

29.02.2020 09:01
54518017_1942080345904164_611921544192458752_o

Динаміка зростання експорту яблук за кордон демонструє позитивні результати. Станом на 2018-2019 роки поставка яблук за кордон зросла в 1,5 рази – до 62 тисяч тонн. Така статистика показник успішної політики розширення географії експорту яблук в країни Близького Сходу, Південно-Східної Азії і, зокрема, Туреччини. Про це в своєму блозі написав український бізнесмен та інвестор Вадим Єрмолаєв, повідомляє agronews.ua.

У чому причина такого істотного ввезення українських яблук на східний ринок і чого чекають від українців іноземні покупці? Більшість експертів називають такі причини:

1. Новий прийом вирощування яблук

Принцип “рівнятися на найкращих” завжди сприяв прогресу. Саме тому українські виробники яблук елітних сортів звернулися до досвіду голландських колег.

Наприклад, в компанії «Сади Дніпра» за рекомендацією голландських експертів у садах функціонує метеостанція, яка сприяє відстеженню таких показників, як вологість і температура повітря, кількість опадів, швидкість і напрям вітру, атмосферний тиск.

Також ґрунтуючись на голландській практиці, вітчизняні виробники покрили простір садів сіткою, яка захищає від граду і агресивного сонячного випромінювання.

2. Якірні інвестиції в яблучне виробництво

Застосування сучасних технологій неможливе без багаторазових інвестицій. Виробництво яблук має потребу в багатьох агрегатах для якісного продукту.

Українська компанія «Сади Дніпра» на даний момент будує найбільше сховище для яблук в Україні. Це масштабне сховище дозволить уникнути засихання яблук і врегулює процес зберігання продукції.

«Наші яблуневі сади був посаджені три роки тому. На початку розвитку компанії їх площа дорівнювала 35 га. Зараз вона досягає вже майже 100 га. Для якісного зберігання врожаю необхідно відповідне сховище, тому ми будуємо не тільки інноваційний, але і найбільший холодильний комплекс в Україні», – коментує Вадим Єрмолаєв, голова Ради корпорації «Алеф», в структуру якої входять «Сади Дніпра».

3. Сертифікація за міжнародними стандартами.

Світове визнання якості української продукції неймовірно важливо для виходу на міжнародний ринок. Міжнародний стандарт Global G.A.P тримають під контролем всі етапи виробництва і відстежують не тільки якість продукту, але і застосування добрив і їх вплив на навколишнє середовище.

«Сади Дніпра» удостоїлися міжнародного сертифікату в 2017 році – це стало вагомим трампліном для експорту яблук за кордон.

Генеральний директор компанії «Сади Дніпра» Олександр Пахно висловлює свою позицію щодо постачання українських яблук на світовий ринок:

«Вже на етапі заснування нашого підприємства ми розуміли, що будемо прикладати зусилля, досвід і знання для поширення наших яблук не тільки на території України, а й світу. Наша головна мета – це зробити українські яблука відомими і затребуваними в усьому світі і показати, що вітчизняні можливості плодоовочевих виробництва неймовірно великі».

Що потрібно для успішного експорту?

За словами керівника проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти» Олександра Хорева, сучасна компанія-експортер повинна володіти такими критеріями: сучасні технології, якісний стартап для розвитку підприємства, постійний моніторинг ринку і залучення в налагодженні ділових контактів. Іноземні покупці, окрім якісного продукту, який відповідає стандартам, очікують надійності від українських постачальників.

«Якщо говорити про успішні підприємствах в галузі яблучного виробництва, то я можу виділити« Сади Дніпра». Ця компанія відповідає всім критеріям, які я перерахував і найголовніше їх перевага – вивченість ринку. Вони спочатку досліджували потенційну аудиторію і вже потім почали виробляти свою продукцію», – зазначив фахівець Олександр Хорєв.

Найкращі в своїй галузі

«Сади Дніпра» (ТМ UApple) – фруктова компанія, яка вирощує яблука елітних сортів. Підприємство працює з 2016 року. Щорічно територія садів розширюється. На сьогоднішній день підприємство швидко розвивається і завойовує не тільки український ринок, але і міжнародний.

Для збору багатого врожаю «Сади Дніпра» використовують сучасні технології та досвід голландських колег, професіоналізм кваліфікованих агрономів і можливості української землі.Так, компанія вирощує 6 сортів яблук: Gala Schniga, Golden Delicious, Granny Smith, Pinova, Fuji, Red Delicious. Всі сорти дуже солодкі славляться прекрасним смаком.

«Поставки за кордон ми здійснюємо в такі країни, як Сінгапур, Малайзія, Індонезія, ОАЕ, Катар, Саудівська Аравія, Сенегал, Швеція, Великобританія. Обсяг експорту за сезон 2018-2019 рік склав 1000 тонн, втім це далеко не межа. Адже ми плануємо, щоб обсяг експорту на сезон 2019-2020 рік склав 2000 тонн і будемо активно працювати в цьому напрямку », – підкреслив Генеральний директор компанії «Сади Дніпра» Олександр Пахно.

Для довідки:

ТОВ “Сади Дніпра” було засновано в 2016 році. Компанія вирощує, зберігає та продає яблука під торговою маркою UApple. Щороку територія садів розширюється на 100 гектарів. Сьогодні компанія “Сади Дніпра” є однією з найбільших компаній-виробників яблук в Україні, що динамічно розвиваються та стрімко набирають обертів. Реалізовує свою продукцію в локальні мережі супермаркетів, а також експортуємо її в країни Європейського Союзу, Азії та Близького Сходу.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: