ВАЖЛИВО

В Україні діджиталізація земельних відносин пригальмовує через дефіцит фахівців із супутникового картографування

20.07.2020 08:32
monitoring-sostoyaniya-posev.1800x1200

Дієвість роботи місцевих громад великим чином залежить від надходжень коштів від оренди землі. У той же час, для того, щоб система земельних відносин була максимально прозорою потрібні точні дані про наявне землекористування, його динаміку та обсяги, але наразі тут є проблеми. Про це повідомляє agronews.ua

В Уряді України планують до грудня 2020 року запустити діджиталізацію  у сфері будівництва, в тому числі, аграрного. Але стикаються із низкою проблем.

“Уряд має бажання, але, на жаль, не має можливості запустити супутникове картографування, так як не маємо фахівців” – повідомило АгроНьюз джерело, близьке до урядових структур.

Нагадаємо, Міністерство економіки під час аграрного комітету презентувало концепцію Фонду розвитку сільських територій, впровадження якого заплановане в рамках земельної реформи у складі спеціальних фондів державного та місцевих бюджетів. Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики Тарас Висоцький.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: