НОВИНИ

Українець готує найдорожче в країні морозиво

01.03.2019 10:56


Колишній ІТ-фахівець Максим Голубєв відновив процес виробництва справжнього натурального морозива за класичним рецептом. Перший магазин відкрив на фуд-корті в одному зі столичних ТРЦ. Сьогодні вже має цілу мережу та готується до автоматизації виробництва – упаковки продукції. Про це повідомляє Landlord.ua.

Спочатку, аби привернути увагу споживачів та урізноманітнити меню, ресторатор додав до основних страв “соус” із морозива. Так з’явилося гірчичне морозиво з бургером, гарбузовий суп з морозивом з горгонзоли на молочній основі, м’ясо з сорбетом з вишні й червоного вина та карпаччо з лосося з сорбетом з лимона й розмарину.

Сьогодні в ресторані вже можна спробувати 84 види морозива. Більше того, постійно з’являються нові позиції в меню, які вигадує сам власник.

Ціна за порцію коливається від 150 грн до 450 грн. Найдорожче морозиво – фісташкове. Його ресторатор готує із сицилійської фісташки, яка не втрачає смак у холоді. Закуповує її раз у 2 роки на міжнародних аукціонах. Ціна на останньому аукціоні – $600 за кілограм. Одного кілограма вистачає на 10 кг морозива.

«Турецька або єгипетська фісташка в морозиві практично не відчувається. Смаку немає. А в Сицилії є регіон Бронте. Там такий особливий мікроклімат, в якому росте фісташка, що з певних причин не втрачає смак на холоді», – пояснює власник.

Фісташка перетворюється на фісташковий пасту після 5 годин у жорнах. Потім до неї додають 7% оливкової олії. З отриманої фісташкової пасти роблять морозиво. На приготування самого морозива йде близько 10 хвилин.

Сьогодні морозиво колишнього ІТшника продається і в торговельних мережах. Коштує від 120 грн за баночку. Крім того, його можна купити в Рівному, Тернополі, Черкасах, Львові та Вінниці.

Наразі морозиво фасується вручну, однак готується до запуску виробнича лінія, де буде встановлений фрейзер і пастеризатор. Тобто виробництво автоматизується, а ресторан перетвориться на маленьке крафтове підприємство.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: