НОВИНИ

Китай різко збільшив імпорт українського ячменю

18.02.2020 17:32
ya-17332

За першу половину МР 2019/2020 експорт ячменю з України був в 2 рази більшим, ніж за весь минулий сезон. Крім Саудівської Аравії, спостерігається різке зростання поставок до Китаю. Про це повідомив Сергій Феофілов, керівник аналітичного агентства «УкрАгроКонсалт» під час міжнародного конгресу з рослинництва TOP Crops, пише infoindustria.

У 2019 році в Україні збільшилися і показники врожайності, і площі посіву ячменю. Загальний вал – майже 9 млн т. Сергій Феофілов пов’язує це з тим, що витрати не вирощування цієї культури відносно невисокі, а ціни 2018 року на ячмінь були дуже привабливими – тому аграрії розширили посіви.

Основним напрямком українського експорту ячменю залишається Саудівська Аравія. Та при тому, що експорт росте, ціни падають.

«Ячмінь в цінах втратив найбільше. Зараз вони на порівняно стабільному низькому рівні. Чому так сталося? Прибутковість ячменю була високою, площі значно збільшилися, але обсяг ринку залишився практично тим же, відбулося перевиробництво і ціни просто-напросто звалилися », – пояснив Сергій Феофілов.

Він радить моніторити ситуацію не тільки в Україні, але і в найближчих конкурентів, приймаючи рішення про структуру посівів.

Нагадаємо, ячмінь на Чорноморському ринку на початку лютого виріс у ціні до $200-205 за тонну.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: