НОВИНИ

Україна розпочала експортувати до ЄС гарбузове борошно

15.09.2020 09:02
Pumpkin and pumpkin slices Autumn Healthy Food Nutrition Seasonal Vegetable Concept


Україна розпочала експорт до ЄС борошна з гарбузів. Як розповів директор торгового дому “Аврора” Олександр Майстер, компанії, яка займається переробкою гарбузів, за сезон вони переробляють близько 600 тонн овоча. Після висушування у продукті залишаються більшість корисних речовин та вітамінів. Про це повідомляє seeds, пише agronews.ua.

З 10 кг м’якоті виходить близько одного кілограму готової продукції. Реалізують її у вигляді борошна.

“Продукцію експортуємо до Євросоюзу. Її широко застосовують у кондитерській справі, випікають хліб, додають у каші або млинці. Висушений гарбуз зберігає чимало бета-каротину та вітамінів. Ми це перевіряли у лабораторії.

Також гарбузове борошно додає стравам смаку”, – розповідає Олександр Майстер.

Підприємство у Хмельницькому займається подібним напрямом вже 4 роки. Частину продукції також реалізують в Україні під брендом “Гарбузяка”.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: