НОВИНИ

Україна потенційно сильна, щоб у майбутньому відмовитися від МВФ, – Саакашвілі

15.05.2020 12:32
https://agronews.ua/

Україна потенційно сильна, щоб у майбутньому відмовитися від співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ), оскільки отримані транші покривають тільки зовнішні борги. Про заявив в ефірі телеканалу “1+1” у програмі “Право на владу”  голова виконавчого комітету Національної ради реформ при президентові України Міхеіл Саакашвілі. Повідомляє Інтерфакс-Україна, пише agronews.ua.

“Звісно, є багато різних впливів. Мені здається, що при тому, що ми зараз зобов’язані співпрацювати з МВФ, ви подивіться, скільки вони нам грошей дають? Вони дають нам грошей рівно стільки, щоб ми просто розраховувалися за зовнішні борги”, – прокоментував Саакашвілі.

“Я свого часу в Грузії відмовився від послуг МВФ. Я думаю, що Україна сильна потенційно достатньо, щоб від цього відмовитися. Але, звісно, не з тією метою, щоб повернути старих злодіїв, а для того, щоб цивілізованим шляхом здійснити реформи та зміни. Й у цьому сенсі в нас усе ще попереду”, – зазначив він

Виходом для української економіки в умовах кризи він вважає модель державно-приватного партнерства.

“Ми повинні з малим і середнім бізнесом особливо підняти ось це партнерство і сказати – держава може виконувати тільки ось ці функції. Решта функцій – це можна лише разом із людьми, які створюють добробут цієї країни, створюють 80% робочих місць”, – наголосив він.

Саакашвілі уточнив, що планує запропонувати Національній раді реформ розробити проект закону, який урегулює механізм державно-приватного партнерства в Україні.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: