НОВИНИ

Україна може поборотися за ринок цукру Азії і Африки

28.02.2019 08:16

З огляду на попередні прогнози щодо зменшення посівних площ під цукровим буряком, експерти вважають, що необхідно працювати над підвищенням якості та кількості сировини.Наступний маркетинговий рік для ринку цукру буде дефіцитним, що дозволяє українським виробникам збільшити експортні поставки. Про це, посилаючись на прогнози провідних світових аналітичних організацій сказала заступник голови правління НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило, йдеться в повідомленні прес-служби асоціації.

«З огляду на той факт, що Індія і Бразилія скорочують виробництво цукру, можемо поборотися за ринок Азії і Африки», — спрогнозувала експерт.

Основною проблемою галузі, на думку Бутило, залишається технологічний аспект виробництва: ефективне вирощування цукрових буряків і виробництво цукру вищої категорії, і довгострокове планування, яке б дало можливість нарощувати експортний потенціал і закріпитися в світовому рейтингу експортерів.

«Крім того, окрему увагу заслуговує питання утилізації побічних продуктів виробництва — меляси і жому, адже це чудова можливість для диверсифікації виробництва та збільшення прибутковості. Ринок цукру циклічний, а внутрішнє споживання щорічно зменшується, тому біоенергетичний підрозділ на цукровому заводі — це вже вимога сучасного ринку», — прокоментувала Бутило.

З огляду на попередні прогнози щодо зменшення посівних площ під цукровим буряком, необхідно працювати над підвищенням якості та кількості сировини: збільшенням врожайності і показників цукристості, а також впроваджувати сучасні технології тривалого зберігання цукрових буряків, які дозволять продовжити виробничий сезон, сказала експерт.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: