З початку 2018–2019 маркетингового року Україна експортувала понад 37 млн т зернових культур, тим самим збільшивши обсяги поставок на зовнішній ринок зерна на 20% порівняно з відповідним періодом минулого МР. Експорт олійних знизився на 11%. Про це повідомляє прес-центр Держпродспоживслужби.
За структурою експорту зернових культур відзначено такі показники:
пшениці – понад 13 млн т (продовольчої – майже 8,4 млн т, фуражної – понад 4,7 млн т);
ячменю – понад 3,2 млн т;
кукурудзи – 20 млн т.
За відповідний період 2017–2018 МР було експортовано 30,8 млн т зернових:
пшениці – 14 млн т (продовольчої – майже 8 млн т, фуражної – понад 6,1 млн т);
ячменю – 4 млн т;
кукурудзи – майже 12 млн т.
Щодо олійних культур у цьому МР спостерігається зменшення експортних поставок: з початку 2018–2019 відвантажено на зовнішній ринок 3,9 млн т олійних, тоді як за аналогічний період минулого МР – 4,4 млн т.