НОВИНИ

У Вінниці для безпритульних собак та котів встановили 2-поверховий будиночок та їдальню

31.07.2020 18:22
Screenshot_14-2

У Вінниці в одному з дворів багатоповерхівок змайстрували двоповерховий будинок для безпритульних тварин. Поруч для них зробили їдальню. На всі матеріали та ремонт місцеві мешканці витратили близько 4700 гривень. Про це повідомляє vezha, пише agronews.ua.

ів року збирали гроші на матеріали, ще місяць витратили на будівництво, а розмістили будинок поруч зі смітником, щоб приховати від сторонніх.

Відомо, що першими мешканками двоповерхового будинку для тварин стали трирічна собака Льоля, яка народилася в ніч, коли на Калинівському арсеналі почали вибухати снаряди, і 13-річна Жужа, яка хворіє на саркому.

В сюжеті йдеться, що усі тварини, які мешкають у будинку, стерилізовані, вакциновані та мають ветпаспорти.

Олександра Романенко, ідейниця цієї ініціативи, розповіла, що цей будинок вміщує чотири собаки (на першому поверсі) і 20 котів (мешкають на другому). Для останніх навіть зробили спеціальні переходи всередині.

“Якось напала велика зграя собак, і вся будка була повністю розірвана, – розповіла Олександра. – Слава богу, ніхто не загинув. Тому ми вирішили, коли робили ремонт, [зробити] між кімнатами тунелі, щоб у випадку небезпеки коти могли вибігти в іншу сторону”.

Біля будиночка місцеві мешканці зробили також їдальню для котів і собак. А в самому будиночку зробили відділення для посуду, миючих засобів та ветпрепаратів.

Їжу для тварин готує Елла Яблочнікова, яка допомагає за ними доглядати. Каже, що на харчі для мешканців будиночка витрачає 1500 гривень в місяць.

“Я готую для них зранку і ввечері. Каша вариться на курячому бульйоні, додається туди ковбаса для котів і собак, це все перемішується і потім ще додається сухий корм”, – розповіла пані Елла.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: