НОВИНИ

У Вінниці відновлюють промислове виробництво пива

01.08.2021 14:15
img_6198

“Вінницька харчова фабрика” готує до запуску лінію з виробництва живого пива. Продукцію реалізовуватимуть в межах області. Офіційний старт заплановано на 1 серпня. Як розповіла редакції сайту Vinbazar.com директорка підприємства Любов Семенюк, новий продукт виготовлятимуть на обладнанні угорської компанії ZIP Technologies, пише agronews.ua.

Технолог постачальника також контролюватиме процеси на початкових етапах.     

“Завдяки власним коштам та кредитним ресурсам побудували новий цех з виготовлення пива. На сьогодні вже отримали ліцензію на оптовий продаж. З 1 серпня пропонуватимемо “живе пиво” вінничанам через роздрібні магазини та місцеві заклади харчування. На Вінниччині власного виробника до цього не було, а подібну продукцію завозили з інших регіонів. Для того, щоб утримувати колектив, наважилися на розширення асортименту та пошуку нового ринку збуту”. – розповідає очільниця підприємства. 

У Вінниці відновлюють промислове виробництво пива (Фото)

Лінія з виробництва вінницького пива цілком автоматизована та контролюється одним оператором. У місяць вироблятимуть до 80 тонн напою, але з часом об’єми планують збільшити. 

До випуску готують 4 види пива під торговою маркою “Barley&Hops”: 

-Преміум світле “Вінницьке”;
-Світле “Блонд-ель “Вінницький”;
-Пшеничне світле “Вайсбір”;
-Напівтемне “Віденське”.

На підприємстві наголошують, що напій цілком натуральний та матиме термін придатності до 10 діб. Розливатимуть продукт в металеві кеглі (бочки – ред.). Про роздрібну торгівлю у скляних пляшках на сьогодні не йдеться, але якщо “новинка” сподобається споживачам, то на підприємстві обіцяють вивчити таку можливість. 

У Вінниці відновлюють промислове виробництво пива (Фото)

“Ми пропонуватимемо здоровий, смачний, натуральний продукт. Орієнтуємося на Вінницьку область. Порівняно з іншими виробниками, які везуть пиво з сусідніх регіонів, ми зможемо менше витрачати на логістику”, – зауважує Любов Семенюк.

Нагадаємо, у 1893 році чеський підприємець Ф. Фучек заснував у Вінниці завод із виробництва пива. Підприємство було особливо популярним за радянських часів та проіснувало до 2006 року. Сьогодні на його місці побудований житловий комплекс “Набережний квартал”. Згаданий район вінничани досі називають “пивзаводом”. 


Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: