У березні поточного року стартувала програма «Кожній дитині яблуко та молоко» – додатково до традиційного шкільного харчування учні щоденно отримують склянку молока та яблуко. На період карантину програму призупинено, але після вона продовжиться. Участь у «пілоті» беруть 5 закладів освіти Згурівського та Яготинського районів Київщини. Про це повідомляє сайт Київської обласної державної адміністрації.
Читай нас також у Viber та Telegram.
Спільно з фахівцями Держпродспоживслужби в Київській області вже проведено обстеження 23 закладів загальної середньої освіти відповідно до сформованої вибірки.
Також запланований проєкт «Зонована їдальня»: модернізація шкільних харчоблоків та їдальнь.
Поки що школи на карантині, але після нього програму буде продовжено.
Планується ввести експериментальні форми організації харчування. Так, з’явится кейтерінг – централізована доставка обідів у 10 закладах освіти.
«Фабрика харчування» – забезпечення якісними обідами до 20 закладів освіти, застосовуючи новітні стандарти. «Шведський стіл» буде запроваджено в 15 закладах освіти.
«Мультипрофільне меню» – оновлення меню у 100% закладів освіти області, яке включатиме мультипрофільне харчування з урахуванням рецептури страв ініційованих Євгеном Клопотенком.
«Інтернет-меню» – можливість батьків та учнів обирати меню через мережу Інтернет та здійснювати безготівковий розрахунок через електронні платіжні системи – «Картка учня». Забезпечення якісного питного режиму у 100% закладів освіти.
З вересня 2020 року у школах Київщини запровадять курс «Уроки здорового харчування» та буде створено «Батьківські команди», що забезпечить дієву співпрацю між педагогами та батьками в частині контролю за якістю харчування в шкільних їдальнях.
«Звичайно, це має бути проєкт національного значення, і мені приємно, що започаткували його реалізацію ми саме на Київщині. Сподіваюся надалі програма буде розвиватися, розширюватися за межи Київщини і швидко вийде на національний рівень», – наголосив Олексій Чернишов.