НОВИНИ

У популярному серед українців енергетику знайшли смертельну речовину

16.09.2021 17:33
s-f0444c5995df7acdb7ee57c353b494218d01b7f0

Торгові заклади мають 2 дні на те, щоб цей напій зник із продажу 10 вересня стало відомо, що у Києві та Київській області зі всіх магазинів мають терміново вилучити всі запаси популярного серед українців енергетичного напою. Про це повідомляє  Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області, пише agronews.ua.

Йдеться про напій під назвою Hell. Торгові заклади мають 2 дні на те, щоб цей енергетик зник із продажу. Торгові заклади мають 2 дні на те, щоб цей напій зник із продажу.

Причиною такого рішення стало те, що в енергетику знайшли отруйну речовину – оксид етилену, який є токсичним у рідкому або газоподібному стані. Речовина є сильним подразником, що сильно впливає на очі, шкіру та дихальні шляхи. Це викликає блювоту, нудоту і головний біль.

“Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області інформує щодо надходження інформаційного повідомлення Системи швидкого реагування про харчові продукти і корми (RASFF) від 3 вересня 2021 року № 2021.4074 та “№ 2021.4074-fup 29 стосовно виявлення несанкціонованої речовини оксид етилену у сировині (постачальник: ADE-Orangen-Mango-Grundstoff), яка використовувалась у виявленні напоїв HELL FOCUS STR 250C (виробник: Hell Energy Magyaroszag Kft) та експортовано до України (отримувач: ТОВ „ХЕЛЛ ЕНЕРДЖІ ДРІНКС“, м. Київ, 03038)”, — повідомили у Держпродспоживслужбі.

У компанії HELL ENERGY повідомили, що насправді із продажу вилучають не всі позиції з асортименту виробника (яких налічується більше десяти), а лише один – HELL FOCUS STR 25ОС.

Окрім того, у компанії підкреслили, що перевірку, в ході якої у складі продукту була виявлена небезпечна речовина, ініціювали саме вони.

“Австрійська лабораторія LVA у своєму висновку від 09.08.2021 зазначила, що  вміст оксиду етилену у напої є низьким, тобто не може спричинити критично-шкідливих наслідків. Додатково наголосимо, що продукція весь час, від моменту існування потенційних ризиків, проведення експертизи та отримання висновків, не постачалася  в Україну”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що На Запоріжжі у фермера хочуть відібрати раніше надану держпідтримку.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: