НОВИНИ

У Польщі відкрили справу на супермаркет, який видавав огірки з України за польські

26.05.2020 19:02
udobrogurcineww-1

У Польщі порушили розслідування стосовно найбільшої в країні роздрібної торгової мережі Biedronka, яка видавала українські тепличні огірки за польські, повідомляє TVP Info. Про це пише agronews.ua.

За це Управління у сфері конкуренції та захисту прав споживачів звинуватило власника Biedronka, компанію Jeronimo Martins Polska, в порушенні колективних інтересів споживачів.

“Споживачі все частіше керуються економічним патріотизмом в своєму виборі і охочіше купують вітчизняні товари, а помилкова інформація в магазинах Biedronka може вплинути на їх рішення щодо покупки”, – вважає глава управління Томаш Хростний.

Він наголосив, що для багатьох поляків країна походження фруктів і овочів відіграє ключову роль і може вплинути на покупку. Таким чином, власники Biedronka вводили покупців в оману.

Якщо провину недобросовісних продавців доведуть, Jeronimo Martins Polska загрожує колосальний штраф – до 10% річної виручки.

Варто зазначити, що, крім українських огірків, були “полонізовані” французька брокколі, а також морква з Бельгії та Нідерландів.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: