НОВИНИ

У новостворених громадах України розпочалося затвердження бюджетів

17.12.2020 09:32
36_main

Нещодавно, 15 грудня 2020 року, в другому читанні затверджено Державний бюджет України на 2021 рік. Для місцевих фінансових органів це основний закон для формування відповідних бюджетів. Однією з перших в Україні прийняла бюджет ОТГ на Львівщині. Про це повідомляє пресслужба Львівської обласної державної адміністрації, пише agronews.ua.

“Водночас із Державним бюджетом затверджено перший місцевий бюджет на Львівщині – Гніздичівської селищної територіальної громади. Це й не дивно, згадана громада функціонує 5-ий рік. Проте, для більшості громад досвід формування та затвердження бюджету відбуватиметься вперше. Серед них є 23 територіальні громади, якісне формування бюджетів яких викликають велике занепокоєння”, – наголосив директор департаменту фінансів Олег Демків.

Місцеві бюджети затверджуються рішенням відповідної місцевої ради до 25 грудня (включно), на який припадає державний вихідний. Тобто останній день затвердження бюджетів – 24 грудня.

Нагадаємо, в Україні з 15 грудня рішення про приватизіцію землі прийматимуть ОТГ.

Рішення стосовно ділянок, на які Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру надано дозволи щодо розроблення документації із землеустрою, будуть приймати вже новообрані депутати територіальних громад.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: