ВАЖЛИВО

В Україні з 15 грудня рішення про приватизіцію землі прийматимуть ОТГ

16.12.2020 12:02
2017-11-27_zemlya-v-gromadah-e1516461728917

Рішення стосовно ділянок, на які Державною службою України з питань геодезії, картографії та кадастру надано дозволи щодо розроблення документації із землеустрою, будуть приймати вже новообрані депутати територіальних громад. Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук повідомив Голова Держгеокадастру Роман Лещенко, пише agronews.ua.

Держгеокадастр розпочинає передачу територіальним громадам земельних ділянок, щодо яких надано дозволи на розроблення документації із землеустрою, але землевпорядна документація не була подана в Держгеокадастр до 15 грудня. Рішення щодо цих ділянок будуть приймати вже новообрані депутати територіальних громад.

«Ми продовжуємо виконання постанову Кабінету Міністрів від 16 листопада 2020 р. № 1113. Всі ділянки, щодо яких регіональні управління кадастру не отримали документацію на затвердження, будуть передані громадам», – повідомив очільник служби.

Громадяни, які розпочали розробку документів, але так і не подали їх на затвердження до сьогоднішнього дня, зможуть затвердити документацію вже у своїх територіальних громадах, яким будуть передані земельні ділянки.

Важливо, що процес оформлення земельних ділянок не потрібно починати з нуля. До територіальних громад можна буде звернутися з документацією розробленою на основі дозволу виданого Держгеокадастром.

Відтепер рішення прийматимуть органи місцевого самоврядування, де рішення про приватизацію землі має підтримати більшість депутатського корпусу.

У жовтні цього року українці обрали депутатів місцевих рад та голів ОТГ – Держгеокадастр передає місцевій владі повноваження, які дають можливість розвивати громади. Населення цих громад тепер має контролювати депутатський корпус, адже переважно це ваші сусіди чи знайомі, які отримали від громади мандат довіри.

Впродовж минулих трьох тижнів Держгеокадастр передав територіальним громадам 1 млн 246 тис. га земель сільськогосподарського призначення. Землю вже отримали 857 територіальних громад.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: