НОВИНИ

У Нідерландах за допомогою мікробів створили замінник риби та м’яса

18.06.2021 18:36
tofu-riba

The Protein Brewery завершили будівництво свого експериментального заводу в Бреді, Нідерланди, та представили свої перші зразки фермотеїну, який має на меті замінити тварин у харчовому ланцюзі. Про це повідомляє newfood, пише agronews.ua.

Білковий продукт може бути отриманий з маніоки, кукурудзи, картоплі, цукрового очерету та навіть буряка.

Багатий на протеїн Fermotein виготовляється методом бродіння на основі розроблених компанією грибів. Він має не лише високу харчову цінність, а й використовує лише 1% землі, 5% води та виділяє 3% викидів вуглецю у порівнянні з традиційною яловичиною, повідомляють у The Protein Brewery. Новий експериментальний завод може виробляти до 100 кг фермотеїну на день.

Завод, або як його називає компанія “білкова пивоварня”, виконує повний виробничий цикл, включаючи обробку сировини, ферментацію, отримання готового продукту та пакування.

Після сертифікації своєї діяльності у квітні, компанія виготовила та надіслала декілька партій свого продукту діловим партнерам — міжнародним виробникам, які оцінять зразки та використовуватимуть їх для подальшої комерціалізації.

На відміну від існуючих білкових інгредієнтів, фермотеїн є витратоефективним, легким у застосуванні завдяки нейтральному смаку, стійким, універсальним та безпечним. Він не містить мікотоксинів, антибіотиків, лістерії, сальмонели та кишкової палички.

«З затвердженим у США процесом схвалення фермотеїну як харчового інгредієнта, ми готові демонструвати його у різноманітних стравах, як замінника м’яса та риби», — сказав Вім де Лаат, засновник The Protein Brewery.

Нагадаємо, що українець розробив технологію виробництва паперу з опалого листя.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: