ВАЖЛИВО

У Києві відбудеться акція протесту щодо незаконної передачі держземель у приватну власність

18.08.2021 16:01
svitlo

В четвер, 19 серпня 2021 о 10 год. активісти громад Києва та області проведуть акцію-перформанс під стінами офісу Президента на Банківській з вимогою повернення у власність Держави землі, в першу чергу водного та лісового фонду, передані в приватну власність незаконно. Про це повідомляють організатори акції, пише agronews.ua.

Не є секретом, що землі в Києві та пристоличних громадах коштують чималі гроші. Представники місцевих рад активно користуються “дірками” в законодавстві та часто виділяють на підставних осіб безкоштовно особливо цінні землі.

“Спостерігається безкарне свавілля в захоплені земель лісового та заповідного фонду: Чернечий ліс в Лісниках, заповідник в Крюківщині, ліси в Круглику та Віті-Поштовій та безліч інших прикладів; звичним явищем вже стало виділення землі в приватну власність в поймі річки Сіверки сільрадою Гатненської ОТГ.”,- повідомляють активісти.

Про те, що роблять забудовники в співробітництві з місцевою владою столиці, знищуючи водойми та зелені смуги заради будівництва остогидлих бетонних монстрів, окремо зупинятись не будемо. Наразі за такі протиправні дії немає жодної відповідальності посадовими особами, котрі приймають рішення про виділення таких земель в приватну власність.

Основними вимогами акції організатори зазначають:

Повернення у власність Держави незаконно виділеної землі. В першу чергу землі водного та лісового фонду, передвні в приватну власність всупереч діючого законодавства України.

Покарання відповідальних осіб. Залучення до відповідальності посадових осіб правоохоронних органів та органів, уповноважених здійснювати нагляд та контроль, які проявляють бездіяльність щодо випадків з передачею державних земель у приватну власність з ознаками порушення законодавства України. З цього приводу жителі Громад неодноразово звертались до компетентних органів в установленому законом порядку. Нажаль, безрезультатно.

Впровадження кримінальної відповідальності за незаконне виділення державних земель в приватну власність.

Відзвітуватись по кожній виділеній ділянці в лісі та в поймі річок та озер. Представникам місцевих органів виконавчої влади надати звіт за вимогою місцевих жителів щодо кожної окремої ділянки, виданої в приватну власність, що має ознаки порушення законодавства та залучити правоохоронні органи з детальною перевіркою дотримання чинного законодавства України по кожному  такому випадку.

Спрощення процедури повернення у Державну власність земель лісового та водного фонду, що були виділені в приватну власність всупереч законодавству.

Акція відбудеться в нетривіальному форматі у вигляді мітингу-перформансу.

Організатори анонсують створення простору на кшталт пляжу прямо під офісом президента; засмагати, грати з м’ячем та в бадмінтон, танцювати, грати на музичних інструментах.

Цілком логічно – у громадян України зник доступ до водойм загального користування, право на котрий гарантується Конституцією України, тож, зробимо пляж поруч з офісом гаранта Конституції.

???????? Вони закликають приєднатися небайдужих громадян, громадські організації, політичні партії задля відстоювання гарантованих державою прав!

Телефон організаторів для зв’язку : +380661463416 (Олена)


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: