АГРОВІДЕО

У Харкові висадили оливу, якій майже 400 років

18.04.2021 18:02
8511_1234567

У Харкові в екопарку висадили дерево оливи, привезене з Італії, якому за підрахунками 367 років. Про це повідомили у пресслужбі парку, пише agronews.ua.

У прес-службі екопарку зазначили, що для багатьох європейських міст наявність вікових дерев є символом поваги до історії та живим нагадуванням про необхідність збереження природи.

«Я давно мріяв привезти до Харкова дерево, яке було б ровесником нашого міста, – каже народний депутат України, президент фонду WOFARR Олександр Фельдман. – Наша олива, на думку експертів 1654 року народження. Цього року їй, як і нашому місту, виповниться 367 років. Нашу харківську оливу не варто вважати «старенькою». Оливкові дерева можуть жити до 2 тисяч років. А одне з найстаріших оливкових дерев в світі зростає на острові Крит. Дереву близько 4 тисяч років, і воно досі плодоносить. А в знаменитому Гефсиманському саду в Єрусалимі ростуть вісім древніх олив, яких багато християн вважають ровесниками Ісуса Христа. За легендою, ці оливи мають дуже сильну позитивну енергетику, і я впевнений, що наша харківська олива теж буде нести людям енергію добра. А щоб її посилити, ми привеземо для неї частинку землі з Гефсиманського саду, про що я вже поговорив з єрусалимським патріархом Феофілом».

За пропозицією дослідницької групи фонду WOFARR саме оливкове дерево стане символом програми порятунку зеленого вітчизняного фонду. І це не випадково, адже в різних культурах оливкове дерево є символом миру, примирення і благоденства.


Перегляди: 8
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: