НОВИНИ

У Франції прогнозується суттєвий спад виробництва вина через морози

27.04.2021 15:00
13

Французькі винороби підрахували, що заморозки, що обрушилися в квітні на їх виноградники, призведуть до значного зниження обсягів виробленого вина в цьому році. Про це повідомляє Інтерфакс, пише agronews.ua.

Згідно з даними французької організації FranceAgriMer, що займається сільським господарством, в цьому році розлити по пляшках вдасться загалом 32 млн гектолітрів, що приблизно на 15 млн гектолітрів менше, ніж в середньому в попередні роки.

Таким чином, за оцінками FranceAgriMer, в 2021 році у Франції можуть виготовити на 32% менше обсягу вина, ніж в середньому в останні роки.

Французькі ЗМІ зазначають, що 2020 рік був дуже сприятливим для французьких виноробів – в країні виготовили 46,7 млн гектолітрів. Для порівняння, в 2017 році, коли на Францію також обрушилися заморозки навесні, виготовили лише 37,6 млн гектолітрів вина.

На минулих вихідних прем’єр-міністр Франції Жан Кастекс оголосив про виділення допомоги на 1 млрд євро виробникам сільськогосподарської продукції, в тому числі виноробам, через заморозки, які знищили багато рослин.

У ніч на 6 і 12 квітня температура повітря у Франції різко опустилася в деяких районах країни нижче нуля. Французькі виробники відзначали, що приблизно половина врожаю знищена. Особливо негативно заморозки позначилися на садових культурах. За оцінками виробників, знищено близько 60% персиків, 70% слив і 80% абрикосів.

Нагадаємо, що у Франції сильні морози знищують виноградники.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: