НОВИНИ

Ціни на свиней в Ірландії трохи перевищують собівартість

29.10.2020 10:32
IMG_2775

Середня ціна на свинину в напівтушах впала на 0,30 €/кг порівняно з аналогічним періодом минулого року. Ціни на свиней в Ірландії залишаються стабільними, а фермери отримують ціни в напівтушах від 1,60 €/кг – 1,62 €/кг. Звіти від свинокомплексів країни показують, що на основних переробних заводах платять на 0.02 €/кг вище офіційних котирувань. Торгівля залишається хорошою і немає проблем з поставками, про що свідчить забій 70 074 голів минулого тижня. Про це повідомляє Ірландська асоціація фермерів (IFA), пише agronews.ua.

АЧС по всій Східній Європі, а тепер і в Німеччині, продовжує спричиняти порушення доступу до ринку. Хоча свинина на світовому ринку є надзвичайно дефіцитною, ціна залишається значно нижчою за показники минулого року.

Рівно рік тому ціна в Ірландії становила 1,90 €/кг напівтуш і зростала. Сучасна ціна на свинину в Ірландії залишається трохи більшою за собівартість виробництва, однак із ростом цін на корми ірландські фермери незабаром можуть отримати збитки в найближчій перспективі.

Нагадаємо, стало відомо, чому імпортна свинина дешевша української: собівартість вітчизняної свинини на третину, а то і вдвічі вища від країн з розвиненим свинарством.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: