НОВИНИ

Ціни на малину в Україні вище ніж в минулому році

13.08.2020 08:34
9_ls.1530006527

Незважаючи на те, що сезон місцевої малини в Україні вийшов на свій пік, ціни на цю ягоду все ще утримуються на досить високому рівні. Згідно з щотижневим ціновим моніторингом EastFruit, на сьогоднішній день ціни на українському ринку малини коливаються в межах 45-70 грн/кг ($ 1,63-2,53 за кг), що в середньому на 20% вище, ніж в аналогічний період минулого року. Про це повідомляє agronews.ua.

Для порівняння в першій половині серпня 2019 року гуртові ціни на цю ягоду стартували від 35 грн/кг ($ 1,27 за кг).

Причин збільшення цін на малину кілька. По-перше, в результаті холодної весни і дощового літа сезон місцевої малини в Україні почався із затримкою. До того ж несприятливі погодні умови позначилися на якості ягід – відповідно, виробникам, які можуть запропонувати продукцію вищої якості, вдається утримувати ціни на малину на досить високому рівні.

Також відзначимо, що істотні втрати врожаю практично всіх ягідних і кісточкових культур, і як результат високі ціни на всі позиції фруктового кошика, надають підтримку цінам на малину, при тому, що урожай цих ягід очікується як мінімум на рівні минулого року.

Через те, що пропозиція багатьох ягід і фруктів цього сезону досить обмежена, споживачі купують ті позиції, які є на ринку. Відповідно непоганий попит на малину дозволяє продавцям не переглядати раніше встановлені ціни в бік зниження.

Ще однією причиною високих цін на малину є збільшення попиту на цю ягоду з боку заморозчиків, які останніми роками значно збільшили свої потужності. До того ж, в результаті невдалих сезонів 2017 і 2018 років, багато фермерів зовсім відмовилися від вирощування малини. Відповідно, підтримку цінам останні 2 сезони надає не тільки збільшення попиту на малину, але і зменшення пропозиції.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: