АНАЛІТИКА

В Україні названо, як посуха вплинула на якість врожаю основних агрокультур

06.10.2020 13:02
b88724c-posukha-ep (2)

У найближчі дні в Причорномор’ї очікуються опади. Значні дощі пройдуть у західних і центральних областях України, а також Румунії. Після опадів, що випали минулого тижня, збиральні роботи поновилися тільки на заході України, пише agronews.ua.

Очікувані дощі можуть негативно позначитися на якості соняшнику, збільшуючи ризик підвищеної кислотності.

З іншого боку, опади, що пройшли у низці регіонів України сприяють сходам озимої пшениці і ячменю, що обережно підвищує прогноз на майбутній врожай.

Слід зазначити, що протягом наступних 10 днів опади не очікуються в основних районах виробництва озимої пшениці основної зернової конкурентки України – в Росії, зокрема, на Кубані, в центральних чорноземних районах країни, а також далі на схід, в Поволжжі. Мізерні дощі пройдуть тільки в передгір’ях Уралу.

Це підтримує ціни на зернові, на фоні побоювання посухи в ключових країнах-експортерах.

Станом на ранок 6 жовтня 2020 року на біржі СВОТ котування пшениці за грудневим контрактом підвищилися до максимального показника за останні 2 роки. Про це повідомляють аналітики АПК-інформ.

На майданчику Euronext 5 жовтня пшеничні ф’ючерси також зміцнилися – до 197,75 (+1) євро / т. Крім спостережуваних посушливих погодних умов в основних країнах-експортерах, підтримку цінам надавало прогнозоване Мінсільгоспом Великобританії зниження виробництва пшениці в країні – на 37,5% в порівнянні з торішнім показником.

Нагадаємо, темпи експорту українського зерна цьогоріч найвищі за всю історію незалежності.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: