ВАЖЛИВО

Темпи експорту українського зерна цьогоріч найвищі за всю історію незалежності

06.10.2020 07:02
be4566653705cbe_1000x600

Україна ніколи не показувала таку високу динаміку у своїй новітній історії на ранній стадії сезону в порівнянні з прогнозними рівнями експорту від USDA, як цьогоріч. Так, за перші три місяці сезону Україна відвантажила майже половину обсягу пшениці, доступного в цьому сезоні для експорту. Про це повідомляють аналітики Аgritel, пише agronews.ua.

Протягом вересня експорт зернових з України залишався активним: в цілому, згідно з попередніми офіційними даними, було відвантажено 4,25 млн тонн зернових, в тому числі 3,47 млн ​​т пшениці, 0,75 млн т ячменю і лише 30 000 тонн кукурудзи.

Надходження кукурудзи на ринок автоматично сповільнить експорт пшениці. У цьому році обсяги поставок пшениці з України навесні будуть особливо низькими, надаючи додаткові можливості для російського походження на міжнародній арені.

Стосовно цін, то на поточний момент для нисхідної тенденції на ринку пшениці немає передумов.

Так, трейдери, як і раніше приділяють велику увагу динаміці цін в Чорноморському регіоні. Незважаючи на високі ціни, попит на зерно цього походження залишається високим. 

“Також необхідно спостерігати за темпами експорту в Китай. Крім того, умови посівної для наступного врожаю все ще є елементом невизначеності. Засуха спостерігається в деяких районах Чорного моря тоді як, навпаки, дощі повернулися в Західну Європу”, – резюмують експерти Аgritel.


Перегляди: 19
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: