НОВИНИ

Цього року Україна експортує перші партії органічної лохини

18.03.2019 14:48

В Україні зараз готуються комерційні партії лохини для експорту в зарубіжні мережі супермаркетів. Про це розповів директор органу сертифікації «Органік Стандарт» Сергій Галашевський, передає east-fruit.com.

За його словами, в Україні серед органічних ягід більше вирощується органічної малини. Друге місце займає органічна лохина, насадження якої постійно збільшуються.

«Правда, ми ще не експортували свіжу органічну лохину, але в цьому році наші виробники планують здійснити цю поставку. Зараз готуються комерційні партії ягоди для експорту в зарубіжні мережі супермаркетів», – заявив Галашевський.

При цьому третє місце за обсягами виробництва органічних ягід займає суниця садова, а за нею йдуть ряд нішевих культур типу смородини, агрусу, жимолості.
Галашевський зазначив, що характеризуючи ринок органічної продукції України, органічні виробники сьогодні вибирають дві стратегії.

«Одна стратегія полягає в спеціалізації господарства, коли воно вибирає якусь одну культуру для виробництва. Інша стратегія – це диверсифікація виробництва, коли, навпаки, виробник вибирає для вирощування, наприклад, десять різних культур. Якщо ми говоримо про овочевий напрямок, то найчастіше ми бачимо використання стратегії диверсифікації. Виробники в цьому сегменті вирощують багато різних культур, але в незначних обсягах», – розповів експерт.

За словами Галашевського, сьогодні в Україні в значних обсягах вирощується така культура як органічний гарбуз, в основному, для подальшого отримання насіння.

«Це насіння потім експортується, наприклад, в таку країну як Австрія. Є приклади і відправки на експорт органічного кавуна», – зауважив фахівець.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: