ВАЖЛИВО

Трейдери заявили про неприйняття чинної редакція Меморандуму щодо ф’ючерсних контрактів по зерну

02.11.2020 14:33
RIAN_5935567.HR.ru_d_850

Трейдери та частина аграрних асоціацій зауважують, що поточна редакція Меморандуму між МЕРТ, агровиробниками та трейдерами щодо реструктуризації виконання ф’ючерсних контрактів по зерну несе неприйнятні репутаційни ризики для аграрної сфери України та суттєві фінансові втрати для бізнесу. Про це повідомляє agronews.ua.

Трейдери вже змушені для виконання своїх контрактів купувати зерно с різницею 50 дол. на кожній тонне. Збиток на кожному відправленному судні становить 500-800 тис. доларів. Про це розповів президент Української зернової асоціації Микола Горбачьов.

“Чинний текст Меморандуму нам не підходить. Міністерство могло б виділити постраждалим регіонам кошти на підтримку аграріїв. Це був би цивілізований крок. Інакше ми, як країна-експортер, вже починаємо втрачати репутацію на світовому ринку і від цього можуть постраждати усі гравці аграрного ринку”, – заявив він.

Європейська Бізнес Асоціація вважає, що невиконання контрактів – це створення хаосу на ринку та порушення принципів правової держави.

Також, було зауважено, що переговори у двусторонньому форматі ведуться. Десь вони вже вирішені, десь – ні. Але потрібно виконувати умови контракту, а не здійснювати заходи, які поза правовом полем.Також потрібно окреслити список товарів, про які буде йти мова у Меморандумі. Це лише зернові, чи взагалі вся агропродукція.

У тому числі асоціації стверджують, що аграрії, які навіть не постраждали, цьогоріч притримують зерно й не поспішають виконувати контракти.

МЕРТ планує продовжити обговорення проблеми виконання ф’ючерсних контрактів по зерну на найближчий понеділок.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: