НОВИНИ

Трейдери очікують зниження цін на українську кукурудзу

19.02.2020 18:02
vn_63-92086853376693

Березневі ф’ючерси на кукурудзу в Чикаго вчора виросли на 1,3% до 152,1 $/т, хоча пшениця подорожчала на 3%. Ціни підтримав активний експорт кукурудзи з США, який за тиждень склав 795 тис т, що відповідає верхньому рівню експертних очікувань. Як пожвавлення американського експорту вплине на ціни на кукурудзу в Україні, пишуть аналітики електронної біржи graintrade.com.ua.

Новина про закупівлю найбільшими південнокорейськими виробниками кормів Major Feedmill Group (MFG) та Nonghyup Feed Inc (NOFI) 250 тис т кукурудзи з поставкою в червні за ціною 211,79-215 $/т C&F не надто підтримала ринок, оскільки контракти передбачають скасування поставки в разі поганої якості зерна, що постачається з тихоокеанського узбережжя США, зокрема великого вмісту битих зерен та сторонніх домішок.

Ця закупівля підтверджує зниження цін на кукурудзу, враховуючи, що востаннє кукурудзу з поставкою у березні-квітні Південна Корея купувала по 215 $/т C&F.

В Україні попит на кукурудзу з боку трейдерів залишається низьким, оскільки більшість портів зупинили приймання зерна через перевантаженість портових елеваторів.

Експортні ціни попиту залишаються на рівні 178-179 $/т FOB для квітневих поставок до Китаю.

Покупці очікують подальшого зниження цін на тлі пожвавлення експорту американської кукурудзи до Китаю після скасування мита.

Українські трейдери розраховують закрити попит на кукурудзу в ЄС у березні-квітні, проте активні експортні продажі аргентинськими фермерами нового врожаю можуть суттєво знизити ціни на кукурудзу в ЄС.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: