ВАЖЛИВО

Стоп-злив: як українським підприємцям убезпечити свій бізнес від зливу пального

26.08.2020 11:32
Антенор_Фото 1

Наймаючи водія, одразу постає питання, як ефективно відстежувати його роботу, запобігти крадіжкам пального, зекономити кошти компанії та запропонувати привабливу ціну своїм клієнтам. Хтось досі обліковує витрати на пальне у подорожніх листах,  книгах обліку, а хтось уже зважився скористатися сучасними системами контролю транспорту GPS/GPRS. Адже контроль автопарку – запорука прибутковості бізнесу. Ми поспілкувались із компанією Антенор, яка надає послуги GPS-моніторингу,  і порахували, скільки втрачає кожен власник без встановленої системи контролю пального, пише agronews.ua.

Цікаво, що середньостатистичний вантажний автомобіль на кожні 100 км споживає 35-40 літрів пального. Після встановлення GPS/GPRS-системи витрати зменшувалися на 5 літрів (!), тобто до 30-35 літрів на 100 км. 

Про це нам навіть нагадують дорожні знаки .

Значний ціновий діапазон GPS-трекерів стимулює власників бізнесу обирати  бюджетний варіант. Проте, часто такий підхід додає клопоту. Обладнання працює некоректно або ж взагалі відмовляє  у найвідповідальніший момент.

Як не викинути гроші на вітер та ефективно інвестувати у власний автопарк? 

КОМУ І НАВІЩО ПОТРІБЕН GPS-ТРЕКЕР?

GPS-трекер – це зручний  та компактний девайс, що під’єднується до бортової системи автомобіля та дозволяє стежити за ним у режимі реального часу. Власник автопарку може контролювати витрати палива, кілометраж та відслідковувати маршрути авто.

Також цей пристрій – незамінний помічник для бухгалтерів. Дані із програми GPS-трекера автоматично інтегруються в систему 1С. Тому для списування витрат на амортизацію автомобіля чи пального потрібно набагато менше часу.

ЩО Ж КУПУЄ БІЗНЕС? 

Зазвичай, ціна формується на основі трьох складових: обладнання, програмне забезпечення та сервіс. Якщо ціна низька, це означає, що Ви не отримаєте повноцінного обслуговування. 

ОБЛАДНАННЯ

На що ж варто звернути увагу, обираючи обладнання? 

Несправності найчастіше виникають через порушення технології виробництва. На жаль, популярні китайські та українські виробники не забезпечують належної якості. Такі пристрої, наприклад, можуть передавати неправдиві дані про автомобіль, на якому їх встановлено. Зазвичай таке обладнання працює лише з специфічним програмним забезпеченням, зміни в якому призводять до збоїв у роботі. Тому власнику залишається купка неробочого заліза. 

Компанія “Антенор” рекомендує звертати увагу на обладнання із промислового виробництва, якому довіряють у всьому світі. Зрозуміти це можна, проаналізувавши обсяги річних продажів. Престижні виробники зазвичай розміщують подібну інформацію на своїх сайтах. GPS-трекери від промислового виробника без проблем працюватимуть упродовж  7- 8-ми років.

ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ 

Програмне забезпечення буває двох типів: десктопна та хмарна версії. Побутує думка, що десктопна краща: заплатив і забув, на відміну від хмарного, де потрібно щомісяця платити абонентську плату. Проте, за ці ж кошти хмарна версія постійно оновлюється і вдосконалюється. Наприклад, в популярному в усьому світі програмному забезпеченню Wialon Local,  раз на рік надходять глобальні оновлення і двічі на тиждень – технічні, які усувають дрібні недоліки. 

Програма розроблена таким чином, що зрозуміє її навіть дитина. Опанувати її можна інтуїтивно. Також, якщо потрібно надати тимчасовий доступ у системі до відстеження певного автомобілю (наприклад щоб бачити процес доставки вантажу), можлива генерація унікальних посилань для відстеження руху авто. 

СЕРВІС

Сервіс – це одна із складових вартості продукту, якою часто нехтують. Для забезпечення ефективного сервісу нам необхідно:

-Якісно проведені роботи по встановленню та налаштуванню обладнання.

-Достатня кількість штатних працівників для забезпечення сервісного обслуговування.

-Автопарк: понад  10 машин для оперативного виїзду по всій Україні.

-Гарантійні зобов’язання – надзвичайно важлива функція. Це зменшить ризик залишитись із купою непрацюючого заліза.

Компанія “Антенор” готова надавати гарантії не лише на обладнання (2 роки), але й на монтажні роботи (1 рік).

Фахівці компанії замінюють та налагоджують обладнання, якщо воно вийшло із ладу без ознак зовнішнього втручання. Відтак, власники бізнесів можуть бути спокійними – сервісна бригада приїздить максимально швидко (від 2 до 12 год).

Натомість клієнти, які не мають прописаних термінів  сервісного обслуговування, мусять очікувати спеціалістів упродовж місяця!

До речі, втрати від непрацюючого обладнання складають не лише вартість обладнання та монтажу, а і 15% від обсягу пального, яке було спожите за цей час. Це середній відсоток кількості пального, яке можуть водії “зекономити” собі в карман без системи контролю палива. 

ЯК ЗАХИСТИТИ СВОЄ ОБЛАДНАННЯ ВІД НЕКВАЛІФІКОВАНИХ КОРИСТУВАЧІВ ТА ПЕРСОНАЛУ

Оскільки, обладнання підключається до живлення автомобіля, варто враховувати особливості його експлуатації. Водії можуть перерізати проводи або ж глушити сигнал за допомогою звичайної фольги. 

Щоб такого не траплялось, на підприємстві важливо запровадити правило: водій, перед виїздом на маршрут, повинен телефонувати особі, відповідальній за програмне забезпечення і роботу програми, й  підтвердити, що GPS-обладнання працює. Оскільки, за час, який обладнання не працює – заробітна плата не нараховується, це мотивує водія бути чесним.


Компанія “Antenor” працює на ринку з 2014 року. Спеціалізується на комплексному наданні послуг із встановлення та обслуговування систем GPS-моніторингу. Такі системи дозволяють контролювати автопарк як великих, так і середніх, і малих підприємств. Це дає можливість господарствам розвиватися, заощаджувати на витратах пального та контролювати процеси, які відбуваються. Команда компанії “Antenor”  надаємо клієнту весь спектр послуг для ефективної роботи підприємства.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: