НОВИНИ

Стало відомо, яким чином щорічно вирощуватимуть 300 га лісу

29.09.2021 15:03
00507317-14044

Триста гектарів лісу щорічно планують вирощувати у селекційно-насіннєвому центрі, який будується у Лимані в рамках президентської програми «Велике будівництво». Про це повідомляє Донецька ОДА, пише agronews.ua.

Центр створюється на базі ДП «Лиманський лісгосп». Він включатиме цех переробки та висівання насіння; теплицю для вирощування сіянців з закритою кореневою системою; майданчик дорощування сіянців; лісові насіннєві плантації, обладнання для тривалого зберігання насіння. Лісівники очікують, що першу партію саджанців з лиманського центру можна буде висадити вже в наступному році.

Наразі будівництво селекційно-насіннєвого центру добігає кінця. Після відкриття тут будуть працювати 10 людей, бо більшість функцій вирощування рослин будуть автоматизованими. Саджанці повністю адаптовані до кліматичних умов Донеччини. Над цією технологією працювали кілька років, щоб хвойні не потерпали від нестачі вологи.

«Центр будується з застосуванням шведських технологій. Переваги полягають у високій приживлюваності сіянців та у високій селекційній якості посадкового матеріалу», – зазначив директор ДП «Лиманський лісгосп» Олексій Приходько.

Нагадаємо, що Оприлюднено оновлені ціни на соняшникову олію.



Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: