НОВИНИ

Стало відомо, який фрукт є альтернативою шкірі

16.06.2021 15:30
jekzotycheskoe

Кармен Хійоса – гордий власник текстильної марки Piñatex, компанії, яка далека від звичайної текстильної компанії. Бренд робить одяг з ананасового листя, забезпечуючи альтернативу шкірі в індустрії моди. Крім того, Piñatex підвищує обізнаність про стабільність в індустрії моди та створює робочі місця для жінок. Про це повідомляє freshplaza, пише agronews.ua.

Хоча Хіджоса працює над цим вже понад 12 років, вона все своє життя провела у світі моди. Її компанія Piñatex співпрацювала з понад 3000 брендів у всьому світі, включаючи Hugo Boss, Chanel, Man.

У 2016 році Piñatex запустила свій перший прототип. Того року вона отримала прибуток у розмірі 363 000 доларів. Навіть у 2020 році, незважаючи на дуже важкий рік через пандемію, Piñatex виросла на 40% з 2019 року. І хоча зараз вона перебуває в перехідній фазі, компанія вживає заходів для виходу із середньої компанії, якою вона є зараз.

Кармен давно захоплюється ананасовим листям. «Тісно працюючи з продуктом, я зрозуміла, що це те, що я шукала», – каже вона. Їх волокна дуже тонкі, але вони також міцні та гнучкі. І тому я подумала, що зможу зробити з них тканину і не тільки».

У 2016 році вона придумала веганську шкіру, яка відстоює етичну відповідальність і з якою зараз працюють тисячі брендів з усього світу.

Нагадаємо, що на Житомирщині виробляють альтернативу пластиковим пакетам.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: