Багато господинь віддають перевагу при покупці інгредієнтів для майбутніх страв фермерським продуктам. Це не дивно: вони славляться своєю користю та екологічністю. Про це повідомляє greenpost.ua, пише agronews.ua.
Проте за фактом це завжди так. Продукти з приставкою “еко” часто намагаються підробити для наживи на довірливих покупцях.
Наприклад, у сир часто підмішують такі компоненти, які не повинні в ньому бути: крохмаль, олії, воду і різні добавки. Зрозуміло, найточніший спосіб відрізнити підробку – звернутися за проведенням дослідження до лабораторії.
Але не менш ефективні і домашні методи, які допоможуть дізнатися, чи присутній у складі сиру крохмаль, який робить його всього-на-всього сирним продуктом.
Для цього потрібно капнути на шматочок сиру трохи йоду. Відомо, що ці речовини вступають у реакцію, результатом якої є поява синього кольору.
Якщо ви помітили, що випробуваний зразок посинів – можете не сумніватися: перед вами лежить підробка.
Читайте також: Озвучено головні зміни у земельних відносинах під час воєнного стану.