НОВИНИ

Скільки посівів зернових в Україні уражено хворобами

30.04.2022 08:00
shutterstock_412447015_1

Станом на третю декаду квітня 2022 р. значна частина посівів зернових в Україні охоплена різними хворобами. Подекуди поширеність патогенів фіксувалась на 87 % площ. Про це повідомляє Держпродспоживслужба, пише agronews.ua.

«Скрізь має місце захворювання озимих пшениці, ячменю та жита на борошнисту росу, септоріоз, гельмінтоспоріоз, червону-буру, інші плямистості, буру листкову іржу, кореневі гнилі, подекуди ринхоспоріоз, якими охоплено 10-25, макс. 51 та 87 % площ (септоріоз, осередки в Кіровоградській та Львівській обл.), уражено 0,5-12 % рослин на ранніх добре розвинених посівах», — йдеться в повідомленні.

В посівах ярих колосових культур розвитку хвороб наразі не виявлено. Оздоровлюють посіви під час виходу рослин в трубку за інтенсивності ураження плямистостями 1 %, септоріозом листя 5 % через обприскування відповідними фунгіцидами.

Впродовж декади розвиток сільськогосподарських культур проходив в основному за складних агрометеорологічних умов. Прохолодна затяжна весна затримує масове заселення посівів шкідниками, а також не сприяє значному розвитку хвороб.

Читайте також: В Україні злетіли ціни на овочі: що подорожчали найбільше.



Перегляди: 4
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: