НОВИНИ

Скільки алкогольного фальсифікату реалізується в Україні

04.08.2021 10:35
268238

В Україні кожен літр міцного алкоголю – фальсифікат. Його реалізують без сплати акцизів, при цьому якість такого напою ніхто гарантувати не може. Загалом ситуація з підакцизними товарами (передусім сигарети й алкоголь) досягла найгіршого за багато років стану. Про це повідомляє глава комітету з питань податкової, фінансової і митної політики Данило Гетманцев, пише agronews.ua.

“Із кожного другого літра не сплачується акциз. Навіть у Києві є магазини, які на розлив горілку продають, що заборонено. А є сайти, які продають цілими тетрапаками. Кожен другий літр контрафактний, нелегальний, із нього не сплачено акциз”, – каже нардеп.

Товар без акцизів можна купити в інтернеті й навіть у магазинах і кафе біля метро. При цьому, якщо з ситуацією з ухиленням від сплати ПДВ вдається показники покращувати, сірий ринок підакцизних товарів тільки зростає.


“Радіти нічому, це факт. І щодо алкоголю, і щодо пального, і щодо тютюнових виробів. Тут система впирається найбільш жорстко. Якщо в схемах із ПДВ ми переломили ситуацію і близькі до остаточного її вирішення, то підакцизка стала для нас своєрідним Сталінградом. Тут проявляється впевненість у власній безкарності злочинців, які ухиляються від податків. Всі ж знають ситуацію з duty free, коли на одного пасажира, зокрема й дітей, “продавали” по шість блоків сигарет”, – пояснив Гетманцев.

Нагадаємо, що у РФ дозволено полювання на тварин з Червоної книги.


Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: