НОВИНИ

Стало відомо, чому зростає ціна на українську цибулю

29.05.2020 07:02
f477ef_799e91683a1e4b6aaf7d52d115dd2f43_mv2


Заступник генерального директора Української аграрної конфедерації Наталія Зарицька дала коментар телеканалу “Інтер” та пояснила причину здорожчання цибулі. Про це пише agronews.ua.

“Малі і середні виробники не мають доступу до полиць супермаркетів, тому вони практично не мають змоги реалізовувати свою продукцію. Це і є причиною того, що ціна на цибулю дещо вища тієї, що могла б бути”, – зазначила Наталія Зарицька.

Також вона додала, що порівняно з 2018 роком у 2019 виробництво цибулі зросло майже на 100 тисяч тонн. Це означає, що ми зібрали майже один мільйон тонн цибулі за 2019 рік.

По березень 2020 року Україна активно експортувала цибулю до Молдови, Румунії та Іраку, але вже у квітні обсяг експорту різко зменшився. Натомість майже в 3 рази збільшився імпорт. Протягом квітня в Україну було ввезено в 10 разів більше цибулі, ніж вивезено.



Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: