НОВИНИ

Стало відомо, чого не вистачає сучасному молочному скотарству

15.12.2021 12:00
5bc656983078d044411550

Українське молочне скотарство має всі шанси на успішний розвиток, і підтвердженням цьому є стабільне зростання операційної рентабельності виробництва молока (звісно, у ефективних виробників).

“Але щоб розвиватися, необхідно припинити вірити в чудеса, бо більшість підприємств, маючи потенціал, продовжують топтатися на місці і самі для себе знаходять виправдання”, – впевнений співзасновник і керівник проектів American Dairy Technology Іон Морару.

В українському молочному скотарстві виробник має зрозуміти, що господарювати вже треба по-іншому, що успішний виробник молока має змінюватися і адаптуватися до реалій, і не в чомусь одному, а в багатьох напрямках, тобто майже в усіх виробничих процесах. І хто це зробить той і виживе, а хто не хоче змінюватися і починати працювати над оптимізацією процесів та своїх витрат, над стратегічним мисленням в управлінні, той, напевно, полишить ринок виробників молока.

Топ 6 – у що варто інвестувати:

в генетику. Порода – Голштин, бугаї – селекції США, тільки з топ-100, виключно американської системи оцінки і тільки перевірені бугаї по дочках, ну і ще кілька критеріїв, але то вже напевно іншого разу;

в правильне керування людьми. Буде добре, коли власник може організувати для працівників правильні умови для реалізації їх функцій, контролювати їх виконання, а працівники будуть розуміти, за що працюють і за що відповідають;

в крос (тунельну) вентиляцію, особливо якщо ви хочете доїти багато рентабельного молока;

в найкомфортнішу і найбезпечнішу для корів підстилку – в пісок;

в резервуари для накопичення води, наразі це дуже актуальне питання для України;

у використання смаженої сої в годівлі корів.

Читайте також: В Україні вирішення земельних спорів на роздоріжжі кодексів.



Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: