АГРОРЕГІОНИ

Спиртзавод на Полтавщині має відшкодувати понад 5 млн грн за забруднення повітря

25.02.2023 15:18
479-1

Карлівський спиртзавод майже 8 місяців здійснював викиди забруднювачів у повітря. Тепер підприємство має відшкодувати кошти державі. Про це повідомляє zmist.pl.ua, пише agronews.ua.

Екологічна інспекція обрахувала збитки, заподіяні державі. Ця сума становить  5 млн 320 тис. грн. Саме стільки тепер має сплатити «Жовтневий спиртовий завод» у Карлівці.

Згідно з законодавством, викиди забруднювальних речовин в повітря підприємства можуть здійснювати після отримання спеціального дозволу. Спиртзавод на Полтавщині цього дозволу не має.

Позов щодо стягнення шкоди в інтересах держави пред’явила Решетилівська окружна прокуратура до Державного підприємства «Жовтневий спиртовий завод». Провадження у справі відкрив Господарський суд Полтавської області.

Нагадаємо, що у 2021 році Державна екологічна інспекція Центрального округу виконувала планову перевірку на «Жовтневому спиртовому заводі», який викидав забруднювачі в повітря та користувався водою без необхідних дозволів. Тоді підприємству склали акт та винесли припис. 



Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: