ВАЖЛИВО

Скандальний Юрій Апальков самовільно призначив себе гендиректором Укрдержфонду підтримки фермерів

17.10.2019 13:51
45607546_556772911443796_6030219373044563968_n

Юрій Апальков, який раніше виконував обов’язки керівника Українського державного фонду підтримки фермерських господарств, сам себе призначив генеральним директором підприємства. Про це свідчить указ Укрдержфонду №91-к., повідомило джерело в мінекономіки.

Нагадаємо, Апальков був призначений в.о. гендиректора указом Мінагрополітики в серпні 2018 року строком на 2 місяці – до призначення керівника. Аж до серпня поточного року кожні два місяці МінАПК перепризначувало Апалькова в.о. У жовтні термін його повноважень закінчився.

Як прокоментував провідний юрист Агросекьюріті Сергій Запальний, дії Апалькова можуть бути кваліфіковані як перевищення повноважень з метою захоплення державного підприємства: «По-перше, покладання функції про виконання обов’язків директора не є терміновим договором і під відповідну статтю Трудового кодексу не підпадає. По-друге, Апальков не був гендиректором і не може сам себе  призначити ».

Після ліквідації Мінагрополітики і передачі функцій Міністерству економічного розвитку і торгівлі, в його веденні виявилися сотні підвідомчих підприємств. На думку юриста, така концентрація активів негативно позначиться на ефективності управління.

«Ситуація в Укрдержфондом фермерів – перший дзвіночок. Зважаючи на відсутність належного контролю перед керівниками держпідприємств може виникнути спокуса узурпувати владу і перетворити держкомпанії в свої вотчини, як це намагається зробити Апальков », – сказав Запальний.


Перегляди: 0
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: