НОВИНИ

СБУ попередила незаконну експортну оборудку на 300 тис євро

22.02.2021 14:29
260a913edc3419ccf3be256e1ffa7efd

Служба безпеки України заблокувала незаконний експорт оптових партій деревини цінних порід до однієї з європейських країн. Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише agronews.ua.

За даними досудового слідства, оборудку організувала приватна фірма з Черкащини. Співробітники СБ України встановили, що її власниця уклала контракт на 300 тисяч євро із закордонною компанією на поставку пиломатеріалів листяних порід дерев. Зловмисниця планувала вивезти продукцію під виглядом інших видів деревини, експорт яких заборонений в Україні. Для легалізації переправлення матеріалів жінка внесла до митної документації недостовірні відомості.

Правоохоронці затримали автомобіль із лісом під час оформлення вантажу на посту «Черкаси-центральний» Київської митниці ДМС. У ході огляду фури було виявлено деревину цінних порід, приховану під задекларованими матеріалами.

Слідчі органів безпеки розпочали провадження за ч. 2 ст. 201-1 Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо повідомлення організаторці незаконного експорту про підозру.

Тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної оборудки. Викриття незаконної діяльності проводилось під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що на Волині правоохоронці вилучили вантажівку з незаконним лісом.


Перегляди: 1
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: