НОВИНИ

росія хоче обмінювати рис на тяжке озброєння КНДР

11.08.2022 18:22
putin-kim_965x0

«Спецоперація» в Україні завдає російській армії дедалі більших втрат особового складу та важкої техніки. Це змушує Володимира Путіна шукати допомоги до несподіваних «союзників» серед країн-ізгоїв. Після угоди з купівлі безпілотників в Ірані, про яку повідомила влада США і яку Москва і Тегеран категорично заперечують, Росія може отримати партію зброї з КНДР. Про це розповідає Bloomberg, пише agronews.ua.

У повідомленні йдеться, що Кремль намагається отримати ресурси для вторгнення, яке триває вже шостий місяць, оскільки лінії постачання напружуються під тиском найбільшої військової кампанії в Європі з часів Другої світової війни.

У той час як Україна отримала зброю на мільярди доларів від США та Європи, щоби захистити себе, Росія повинна покладатися на власні ресурси, щоби підтримати сили на передовій на тлі повідомлень про значні втрати. За оцінками США, десятки тисяч російських військових були вбиті або поранені, а тисячі одиниць бронетехніки знищені.

Щоправда, Росія створила величезні запаси озброєнь під час десятирічної програми модернізації, яку курирував Путін, і кремлівські чиновники заперечують будь-які проблеми з поповненням. Однак американські та європейські офіційні особи кажуть, що втрата великої кількості танків і бронетранспортерів змушує Москву занурюватися в запаси старішої техніки, включно з танками Т-62, виготовленими багато років тому.

Новим джерелом артилерії може стати Північна Корея, оскільки вона має системи пристойної якості та в липні визнала незалежність «Л/ДНР».

Василь Кашин, російський військовий експерт з Московської вищої школи економіки, сказав, що країни не повинні недооцінювати ресурси Росії. Але він додав, що імпорт зброї досі може бути доцільним, зазначивши, що Північна Корея має ракетні системи великої дальності, які є «потужнішими за ті, що має Росія».

Ця новина викликала шквал жартів у Росії.

«Була колись радянська програма «труби в обмін на газ», а тут — «рис в обмін на артилерію», — іронізує російська науковиця і громадська діячка Віра Афанасьєва

Читайте також: Якими критеріями оперувати при виборі сорту пшениці озимої



Перегляди: 2
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: