ВАЖЛИВО

Робота з панорамними знімками та візуальне порівняти індексів вегетації в AgriChain Scout

15.11.2020 14:55
04-AC-Scout-1536x864

На сьогоднішній день аграріям доступна чимала кількість IT-інструментів для огляду посівів в полях. Сучасний агроном отримує з різних джерел пласти інформації про стан рослин, а це і супутникові знімки, і аерофотозйомка, і дані з метеостанцій, аналіз ґрунту та ще маса всіляких даних, мета яких, максимально допомогти в прийнятті управлінських рішень.

В одному з останніх оновлень IT-рішення AgriChain Scout – онлайн системи з управління моніторингом стану посівів був доданий функціонал по порівнянню індексів вегетації та по роботі з панорамними знімками.

Моніторинг вегетаційних індексів – це спостереження за змінами індексу вегетації, отриманого за допомогою аналізу супутникових знімків. У сучасному сільському господарстві найбільш поширений нормалізований відносний вегетаційний індекс NDVI, який характеризує щільність рослинності та дозволяє аграріям оцінити схожість, ріст, наявність бур’янів або хвороби, а також спрогнозувати урожайність культури з поля. Рішення AgriChain Scout дозволяє також аналізувати показники GNDVI, EVI2 та вологість ґрунту.

GNDVI – це зелений нормалізований відносний вегетаційний індекс, дуже схожий на NDVI за винятком того, що він замість червоного спектра вимірює зелений в діапазоні від 0,54 до 0,57 мкм – це показник фотосинтетичної активності рослинного покриву, найбільш часто використовуваний при оцінці вмісту вологи та концентрації азоту в листках рослин по мультиспектральним даними, у яких відсутній крайній червоний канал.

EVI2 – це вдосконалений вегетаційний індекс, побудований як поліпшення NDVI шляхом оптимізації сигналу рослинності в областях з високим індексом листкової поверхні (LAI).

Для зручності користувачів, в останньому релізі AgriChain Scout з’явилася можливість порівнювати різні показники в одному вікні.

Завдяки новому функціоналу на одному робочому столі користувач може порівняти одне або кілька полів з різними індексами. Для порівняння доступні знімки на різні дати, також до всіх зображень був доданий показник хмарності, це дозволить виключити з аналізу знімки, зроблені в хмарну погоду.

Робота з панорамними знімками

Робота з панорамними знімками

Також були додані інструменти по роботі зі знімками на веб-версії продукту:

1. Поворот і масштабування фото для зручного перегляду;

2. Додавання коментарів до знімка;

3. Завантаження знімків з системи;

4. Видалення знімків з системи, які з технічних причин поганої якості і тд.

Створюючи та слідуючи структурованій системі оглядів полів, агрокомпанії почнуть не тільки ефективно управляти агрономією на підприємствах, а й вивести бізнес на нові рівні якості продукції, як наслідок збільшити прибуток бізнесу.

Читайте також: AgriChain – єдина система управління агробізнесом. Можемо з упевненістю сказати, що в Україні немає подібних рішень з точки зору комплексності. Проте, щоб впроваджувати ці рішення, потрібно мати чітку позицію менеджменту компанії змінювати внутрішні процеси, бажання перебудовувати та оптимізовувати. Головне – мати бажання змінюватись на краще.


Компанія AgriChain – це команда однодумців, експертів в галузі та розробників програмного забезпечення для великого та середнього агробізнесу.


Перегляди: 5
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: