НОВИНИ

Активісти різних країн рятують ресторанну мережу від банкрутства

31.03.2020 16:32
Café_de_Flore

Ресторани та кафе у більшості країн світу на час пандемії відкриті лише для доставки та вивезення. У відповідь активісти галузі працюють над тим, щоб підтримувати ресторани, які не можуть втримати бізнес через відсутність клієнтів. З посиланням на публікацію Блумберг, пише agronews.ua.

Одна з ініціатив – так звані “Обідні облігації”. Це ініціатива, яку започаткували керівники низки закладів США. Модель проста: “облігація” на суму 100 доларів США буде продаватися за 75 доларів США, і їх можна отримати за повну вартість після дати викупу. (Однак гроші не підлягають поверненню у випадку, якщо ресторан закриється постійно.)

«Це покликане викликати відчуття заощаджень, як це було у воєнні часи, які зараз схоже відчуває галузь. Клієнти інвестують у майбутнє», – каже Хелен Патрікіс із HR-PR та співзасновниця ініціативи зі Стівеном Холом, президентом Hall PR.

Вартість кожної облігації, яка по суті є дисконтованим подарунковим сертифікатом, визначатиметься окремими ресторанами.

Компанія Grubhub Inc., платформа доставки для ресторанів, пішла іншим шляхом. Вона оголосила про створення Фонду допомоги, якому буде виділяти внески – понад 1 мільйон доларів на місяць, – заявляє компанія. Метиа таж – підтримати звичну нам ресторанну мережу від повного знищення.

Фонд громадських організацій для неприбуткових організацій у США також створив сторінку пожертвувань для допомоги людям у галузях, які постраждали від коронавірусу.

15 березня власник відомої мережі ресторанів Хосе Андрес заявив, що закриває всі свої ресторани ThinkFoodGroup в Нью-Йорку та Вашингтоні, округ Колумбія, – щоб перезаписати декілька з них на кухні місцевих громад.

“Вони працюватимуть як компанії з обмеженим меню та гнучкими цінами для тих, хто не може дозволити собі платити”, – каже він.

Активісти всього світу солідаризуються, щоб підтримати постраждалі галузі, в тому числі мережу громадського харчування, улюблені кафе та ресторани під час карантину.


Перегляди: 3
Читай нас також у Viber та Telegram, поширюй новину на своїй сторінці:
Поширити: